Eräensiapukurssi - Wilderness Advance First Aid 12.- 15.11.2020

Maanantai, 12. lokakuu 2020 - Sunnuntai, 15. marraskuu 2020
Vierumäki

Koulutuksen kuvaus ja tavoitteet

Kattava WAFA eli Wilderness Advanced First Aid eräensiapukurssi on suunniteltu retkeilijöille,  outdoor-alalla toimiville henkilöille ja  riskialttiissa ympäristöissä työskenteleville henkilölle, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Eräensiapukoulutus eroaa suuresti tavanomaisista ensiapukoulutuksista,  jotka keskittyvät kaupunkimiljööhön. Tällä kurssilla opetetaan, kuinka toimia hätätilanteissa, kun sairaala- ja pelastuspalvelut eivät ole saatavilla nopeasti. Kurssi antaa valmiudet hätätilanteisiin, jotka vaativat potilashoitoa vaikeissa olosuhteissa ja improvisoituja välineitä apuna käyttäen.

Kouluttajilla on terveydenhuoltoalan ammattilaisen pätevyys sekä laaja ja monipuolinen kokemus eri pelastusorganisaatioista ja eräolosuhteissa toimimisesta. Opetustuntien määrä kurssilla on 38 tuntia ja koulutukseen kuuluu myös varsinaisen opetuksen ulkopuolella tehtäviä ryhmä -ja yksilötöitä. Kurssin läpäisyn vaatimuksena on 100% osallistuminen opetukseen ja kurssin  lopputentin hyväksytysti suorittaneet saavat WMA-todistuksen sekä WAFA-kortin, joka on tunnettu ja tunnettu maailmanlaajuisesti.

Kurssi alkaa kello 9:00. Kurssikielenä on englanti ja kaikki materiaalit ovat englanniksi.

WAFA-kurssin jälkeen voit suorittaa Bridge-kurssin (from WAFA to WFR) ja päivittää itsesi Wilderness First Responderiksi kolmen vuoden sisällä WAFA-kurssista. WFR, Wilderness First Responder-kurssi on eräensiapuun, johtajuus -ja kriittiseen ajatteluun orientoiva neljän päivän kurssi alan ammattilaisille, jotka työskentelevät erämaaolosuhteissa vähäisillä resursseilla.

 

 

Kurssin hinta

 

Paketti A

Sisältää opetuksen ja oppimateriaalit sekä lounaat ja
päivälliset. Ruoat tulolounaasta – viimeisen päivän lounaaseen.
Ei sisällä majoitusta.

450 €/hlö 

 

Paketti B

Sisältää opetuksen ja oppimateriaalit, majoituksen
aamiaisella sekä lounaat ja päivälliset. Ruoat tulolounaasta – viimeisen päivän lounaaseen.

Hinta 550€/hlö

 

 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut

Täytä ilmoittautumislomake ja lähetä sitova ilmoittautumisesi 2.10.2020 mennessä.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä otatko A vai B paketin.

Mikäli tarvitset lisäöitä ennen kurssia tai sen jälkeen, voit varata sen itse suoraan Vierumäeltä: https://vierumaki.fi/majoitushaku

Koulutuksen toteutuminen, joka edellyttää minimimäärän ilmoittautuneita, varmistuu viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Jokaiselle ilmoittautuneelle lähetetään lisätietoja viimeisen sitovan ilmoittautumispäivän jälkeen tarvittavista varusteista sekä ajo-ohjeet kurssipaikalle.

 

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kurssista, olethan yhteydessä.

Seuraamme COVID-19 tilanteen etenemistä ja pidätämme oikeudet muutoksiin.

 

Tiedustelut: 

Michelle Suni

Outward Bound Finland

toimisto@outwardbound.fi

050-321 24 82

www.outwardbound.fi/retkeilykursseja/eraensiapu-wma-vierumaki/

 

 

Kurssista sanottua

” WAFA-kurssi oli opettavainen ja intensiivinen kokonaisuus. Neljän päivän aikana kävimme paljon läpi asiaa ensiavusta ja testattiin omaa osaamista toiminnallisissa harjoitteissa. Koulutus, joka käsitteli kattavasti eräolosuhteisiin painottuvia taitoja, antoi samalla myös lisää itseluottamusta luonnossa liikkumiseen ja ryhmän ohjaamiseen. Tätä kurssia voin lämpimästi suositella aiheesta kiinnostuneille, etenkin paljon retkeileville ja ryhmien vetäjille.”

 

” Ennen kurssia olin kuullut sen olevan todella hyvä, mutta loppujen lopuksi se oli vielä paljon parempi, kuin todella hyvä. Kurssilla on hyvin erilainen lähestymistapa asioihin, kuin esimerkiksi SPR:n ensiapukursseilla. Kun SPR:n ensiapukurssilla olen aika pitkälti oppinut siihen, että melkein aina soitetaan ensin hätänumeroon, niin WAFAn kurssilla lähestymistapa on se, että ensin tutkitaan tilanne ja pohditaan tarkasti mikä on paras ja turvallisin tapa toimia. Kurssin myötä ymmärsin myös sen, kuinka iso vastuu minulla on oppaana toimiessani on ryhmäni turvallisuudesta ja kuinka saatan joutua myös haastavien päätöstilanteiden eteen. ”

 

 Referenssi

”FINNARP Suomen Etelämanner-tutkimusohjelma työskentelee eristäytyneissä olosuhteissa, missä onnettomuuden sattuessa mahdollisuudet avunsaantiin ja evakuointiin ovat rajalliset. Lähin ja nopein apu ovat retkikunnan muut jäsenet ja työtoverit. WMA eräensiapukurssit soveltuvat tästä syystä erinomaisesti henkilökuntamme koulutukseen.”

-Mika Kalakoski, Päällikkö FINNARP / Ilmatieteenlaitos

Foorumit: