Relaa testaa: Norrøna fjørå lightweight shortsit

Relaa testaa:

Relaan uuden artikkelisarjan avaa testi Norrønan fjørå lightweight miesten shortseista

 
Valmistaja lyhyesti: 

Norrøna on norjalainen 1929 perustettu ulkoiluvaate ja –varusteisiin keskittyvä perheyritys. Yritys on tullut tunnetuksi huippulaadukkaista tuotteistaan ja erityisesti Lofoten-vapaalaskukonseptistaan.
 
Tuotekuvaus ja käyttökohteet:

Shortsit ovat valmistajan kuvauksen mukaan kuin tehty Relaalaisten käyttöön. Käyttökohteiksi valmistaja mainitsee maastopyöräilyn, surffauksen, vesiurheilun, vaelluksen ja vapaa-ajan.
 
Kyseessä on Norrønan keveimmät shortsit ja siltä ne tuntuvatkin – erittäin kevyiltä ja huomaamattomilta jalassa. Keveydestä huolimatta tuote vaikuttaa kestävältä. Pituudeltaan shortsit ulottuvat polvien alapuolelle. Polven kohdalla on taittoleikkaus, johon mahtuu hyvin polvisuojat. Vyötäröllä on silikonipinta, joka estää hyvin shortsien valumista. Tuotteessa on kaksi vetoketjullista taskua perinteisten avonaisten etu- ja takataskujen lisäksi; yksi reisitasku ja yksi etutaskun kylkeen sijoitettu “kolikkotasku”. Tuotteen viimeistely on hyvä.

Norrøna lupaa shortsien olevan hyvin hengittävät, kestävät, äärimmäisen kevyet (344g), joustavahkot, vettähylkivät sekä nopeasti kuivuvat.
Tuote on 130g/m2 kudottua polyamidia, joka antaa lievää tuulen suojaa. Kangas tuntuu miellyttävälle ja en havainnut ohuille keinokuitukankaille tyypillistä staattista sähköisyyttä. Shortsit ovat saatavilla mustana, kirkkaan vihreänä sekä sähkön sinisenä ja niitä voi ostaa muun muassa ShopALike.fi:stä.
 
Kokovalinta:

Käytän yleensä M- tai L-koon vaatteita. Tilausta tehdessä luotin valmistajan kokotaulukkoon, jonka perusteella valitsin tällä kertaa L-koon. Kokotaulukko toimi kuten olettaa saattaa, sillä postissa saapui oikean kokoiset shortsit. Muutaman sentin väljyys vyötäröllä ei haitannut, sillä vyötärön tarrakiristyksillä shortsit sai napakaksi.
 
Testi:

Kävin juoksemassa Oulun Nallikarin pururatareitin läpi. Shortsit toimivat hyvin juostessa. Shortsien sivuissa olevia vetoketjullisia pitkiä tuuletusaukkoja ei 20 asteen lämmössä vielä tarvittu, mutta lenkin aikana testasin vetoketjuja hieman. Sivuissa olevien tuuletusaukkojen vetoketjut tuntuvat ottavan kiinni helposti saumakohtiin ja vetoketjun vetäminen tarvitseekin toisen käden apua. Reisitaskun vetoketju sen sijaan toimii moitteettomasti yhdellä kädellä.

 

Vaikka malli on yli polven en juostessa havainnut hankaamista polven alueella olleenkaan. Lenkin loppupätkän kävin kuntoilemassa vyötärön syvyisessä vedessä. Tuote ei imenyt vettä ja tuntui kevyeltä välittömästi noustuani merestä ja lähes kuivalta parin minuutin jälkeen. Shortsien ulkopinta on hieman karkeampi kuin sisäpinta, mutta tuote hylkii hyvin likaa.

 

Yhteenveto:

Norrønan fjørå lightweight shortsit ovat hyvä valinta maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja muihin vastaaviin lajeihin. Shortsit pysyvät hyvin paikallaan ja reiden mittaiset sivutuuletusaukot pitävät viileänä. Shortsit kuivavat erittäin nopeasti. Relaa suosittelee!
 
Tämä tuotearvostelu toteutettiin yhteistyössä  ShopALike.fi:n kanssa.

Käyttäjän Markku kuva

Markku

powerskier

Jään innolla odottamaan sitä kertaa kun jutun lopussa lukee "Relaa ei suosittele".

Markku
Käyttäjän Markku kuva

[quote=powerskier]Jään innolla odottamaan sitä kertaa kun jutun lopussa lukee "Relaa ei suosittele".[/quote]

Sekin kerta voi koittaa.