1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kaitsu
Sweetin kypäröiden nykylaatu

Moi!

Onko muut huomanneet mitään romahdusta Sweetin kypäröiden laadussa viime vuosina? Ittellä melontakypärän niskatuki, se occigrip, murtui, kun otin irti nenäklemmaria. Katoin vähän tarkemmin, huomasin, että muoviosa oli jotenkin kovettunut hauraaksi, murtui aivan itsestään.

Otin kuvia, laitoin viestiä sekä suoraan Sweetille, kauppaan ja sieltä meni maahantuojallekin. Sekä Sweetiltä että maahantuojalta tuli samankaltaista vastausta: Voi voi, shit happens, muovi haurastuu, takuu on kaksi vuotta.

Aika karua, jos noita parinsadan euron kypäröitä pitää ruveta vaihtelemaan parin vuoden välein. Itte oon käyttänyt Sweettejä jo 20 vuotta, tälläkin hetkellä perheessä 6 Sweetin kypärää, mutta nyt kyllä seuraavat kypärät ei ole enää Sweettiä. Ja vaikka noita saisi ilmaiseksikin, niin ei tuollainen kertakäyttökulttuuri voi olla nykypäivää. Harmi, ettei enää ole pieniä kypäräpuljuja, kuten vielä 20 vuotta sitten. Laminoivat käsin kypäröitä, sai omat toivevärit, ja varmasti kestivät kauemmin kuin muutaman vuoden. Saipa vielä tilattua omat toiveväritkin.

Tero

Mulla Sweetin laskettelukypärä. Oon kova hikoamaa ja teen hiihdonopetusduunia. Kypärän vuori koostuu kolmesta kerroksesta. Pohja- ja päällikangas ja foami välissä. Ne on ilmeisesti joko lämmöllä tai ultraäänellä tms. hitsattu reunasta yhteen. No noi kerrokset lähtivät erkanemaan toisistaan otsan kohdalta. Otin valokuvan ja lähetin tehtaalle, niin tuli uusi vuori saman tein.

Tuntui siltä, että ongelma oli tiedossa, mutta uusi vuori oli edelleen samalla tapaa valmistettu. Niinpä otin ompelukoneen ja suoralla jousto-ompelella tikkasin heti sen uuden vuorin reunat ja ilma-aukkojen reunat yhteen, jotta moista "delaminoitumista" ei tapahtuisi uudelleen. Sen vanhan vuorin korjasin samalla tavalla ja nyt mulla on vaihtovuori. Tosin se vanha oli jo vähän virttynyt, eli superkaunista siitä ei enää saanut, mutta toimivan kyllä.

Eli valitettava ongelma, mutta minun kohdallani tehdas hoiti asian hyvin.

Toinen huono puoli tuossa kypärässä on ilma-aukot. Jos pitää laskettelulaseja otsalla, siinä on ainoat kypärän hengitysreiät, eli kypärä ei hengitä lasit otsalla (99% ajasta hiihdonopetuksessa)

LassiVaan

>Katoin vähän tarkemmin, huomasin, että muoviosa oli jotenkin kovettunut hauraaksi, murtui aivan itsestään.
>Voi voi, shit happens, muovi haurastuu, takuu on kaksi vuotta.

Kypärässä vai itse siinä grippiosassa? Luulisi että Sweetiltä saa uuden osa korvausta vastaan takuuajan jälkeenkin.

Itse sain Sweetiltä takuuyhteydenottoon vastauksena lasien strapin sekä uudet vuorit postissa. Strapista hajosi neppari ja vuori porsi otsalta konepesun jälkeen. Strapiin sain kylläkin uuden nepparin suutarista ja vuorikin näyttäisi olevan hyvinkin ommeltavissa kasaan varavuoriksi.
----
>Toinen huono puoli tuossa kypärässä on ilma-aukot. Jos pitää laskettelulaseja otsalla, siinä on ainoat kypärän hengitysreiät, eli kypärä
> ei hengitä lasit otsalla (99% ajasta hiihdonopetuksessa)

Kuvauksesta päätellen kyseessä lienee Trooper. Lienee sovelluskohteesta johtuen Trooper hiilikuituvahvisteinen, joten ilma-aukkojakin tästä johtyen vähemmän. Sweetin valikoimassa on paremmin ilmastoitujakin malleja, kuten Igniter ja Switcher.

Kaitsu

Se pelkkä occigrip-osa murenee. Maahantuojan vastaus, ei voi vaihtaa, ja varaosaa ei saa, vaikka itse sitä yrittäisi. Se on uusi kypärä vaan. Sweet vastaa samaa. Tunnen jopa henk.koht Sweetin perustajan Göran Landgaardin, moneen otteeseen olen tavannut. Mutta nykyään aivan paska lafka, huonolaatuista Kiinan tavaraa aivan päätömään ylihintaan.

Keppo

Samat ongelmat itselläni trooperissa: hitsatut saumat auenneet, Oggigrip hajonnut, lasien sträp haljennut ja sträpin neppari hajonnut. Kaikki ekan kahden vuoden aikana ja uudet osat olen saanut ihan mukisematta.

Tero

Multa hajosi juuri lasien kiinnitysnauhan niittaus.

Maahantuoja levitteli käsiään, mutta tehdas otti pallon. Kun vuori on perstaantunut ja neppari irronnut, niin pistivät uuden Trooperin tulemaan. Kuulemma vuori hajoaa non 1/200:sta ja samoin neppari. Ja koska mulle kolahti molemmat, niin pistivät uuden kypärän vaikka takuuaika ummessa.

Mielenkiintoista on, että kommentoivat siitä uudestakin, että tämänvuotisissa kypärissä on jokin muoviklipsi liian pehmeää muoviseosta ja niitä on porsinut myös takuisiin. Laittavat valmiiksi pakettiin korvaavan osan vaihto-ohjeineen, jotta voin sitten vaihtaa jos porsii.

Eli laatuongelmia edelleen Trooper 2Vi kanssa, mutta tehdas hoiti kunnialla. Siitä pisteet.

Vanhan Trooperin lippakin on tosi matala, joten siihen on pirun vaikea löytää laseja. Sekin on korjattu uudessa Trooperissa, niin pitäisi laseissakin löytyä.

Jos vain viitsitte varautua noiden pikkunippeleiden reklamointiin, niin käytettävyys ja istuvuus noissa on kyllä huippuluokkaa. Ja pitäisi kait se turvallisuuskin olla varsin hyvä.

Tässä vaihessa sanon, että loppu hyvin kaikki hyvin. Mutta aika näyttää onko uusi Vi sen parempi.