1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Reissuruuna
Uuden maastopyörän hankinta, kokematon kysyy

Terve,

Ajattelin vaihtaa vanhan maastopyöräni uudempaan. Kokemusta pyöristä ei hirveästi ole, joten valmistajien sivut eivät kauhesti kerro.

Kavereiden pyöriä olen päässyt lyhyesti kokeilemaan, lähinnä Trek Roscoe 8:a ja Grand Canyonia.

Osaatteko kertoa suoralta kädeltä plussia ja miinuksia noista (Canyonissa esim. nuo Grand Canyon 8 ja 9 -mallit)? Ottaisitteko itse Trekin vai Canyonin? Vai kenties jotain ihan muuta? Itse tykkäsin lyhyellä kokeilulla molemmista, mutta onko pitkällä tähtäimellä jommassa kummassa jotain, mikä tulee aiheuttamaan ongelmia (tyyppivikoja tms?)

Hintaluokka saisi olla alle 2000 € (mieluiten reilusti alle, mutta tuo on ehdoton katto) ja käyttötarkoitus olisi metsäpolut, välillä hiukan haastavammatkin sellaiset. Todennäköisesti jäykkäperäisen ostaisin (varmaan vähemmän huoltoa?).

Massaa minulla on lähemmäs sata kiloa ja pituutta pikkaisen yli 190 cm. Molemmat näyttävät speksien valossa riittävän isoilta minulle.

Canyon 9

Canyon 8

Roscoe 8

akallio

Canyonia en tunne, mutta ei tuossa Trek Roscoe 8:ssa ainakaan mitään vikoja ole. Mikään komponentti ei ole ns. heikko lenkki. Polkimet on toki sellaiset "placeholderit", jotka pitää vaihtaa.

Visa

Löytyykö kokemuksia Kross merkkisistä maastopyöristä? Ainakin ominaisuuksien puolesta näyttäisi löytyvän useampia malleja houkuttelevalla hinnalla: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/urheilu/pyoraily/polkupyorat Menevätkö aloittelevalle harrastajalle hyvänä perusmaastopyöränä, vai tulisiko metsästää kalliimpia merkkejä esim. käytettynä?