1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Suksisuksee
Kanada - Whistler

Onko jakaa tietoa mikä olisi paras aika mennä laskemaan Whistleriin? Tai aika, jota erityisesti kannattaa yrittää välttää Smile

JuhaG
Käyttäjän JuhaG kuva

En ole itse Whistlerissä vielä hiihtänyt vaikka siellä olen kerran käynytkin.
Maaliskuussa tarkoitus käydä pari päivää laskemassa ohikulkumatkalla puuteriparatiisiin.
Oma käsitys paikasta on että erittäin ruuhkainen ja kallis. Miksi Whistleriin?
Vancouverista muutaman tunnin ajomatkan päässä on useampi iso keskus joissa vähemmän ruuhkaa, edullisemmat hinnat ja kuivempi lumi.
Toki jos yleellistä resorttia hakee niin Whistler on #1 kanadassa.

Samulijp

Päivälippu taisi Whistlerissä olla luokkaa 140€, mutta malttaako kukaan olla pysähtymättä, jos se reitille saattuu? Klassikko mestoja.

Zedu

Ny näyttäs olevan luukulta 179cad, ennakkoon 149. Eli nykykurssilla ennakkoon (7 päivää ennen) 100€ about päivä.
Jäi kiinnostamaan ne muut isot keskukset muutaman tunnin päässä? itse olen siinä uskossa et näin läheltä löytyvät on kuitenkin selvästi pienempiä kuin Whistler... Mutta jos jotain hyviä vinkkejä löytyy niin otetaan mielenkiinnolla vastaan Smile

JuhaG
Käyttäjän JuhaG kuva

Tuolla hyvin infoa:

https://www.vancouverisawesome.com/sponsored/the-ultimate-guide-to-bcs-1...

Ja sitten jos on aika kortilla ja haluaa lyhyessä ajassa pöllyttää maksimaalisesti niin suosittelen olemaan yhteydessä CMH: https://www.cmhheli.com/
Kolmen vuoden takaisesta "once in a lifetime" -reissusta on nyt tullut jokavuotinen perinne.

A-b

Olin viime kevään Vancouverissa ja koko kevät tuli laskettua tuolla. Talvet taitaa lumien suhteen vaihdella jonkun verran, viime talvi oli "vähälumisempi" ja syviä puuteripäiviä sattui muutamia ja välillä oli aika pitkiäkin selkeitä jaksoja. Pienempiä lumisateita sitten sattui silloin tällöin. Uutta lunta saattaa sadella kuitenkin vielä huhtikuun alkupuolellakin. Laskettavaa riittää kyllä vaikka kuinka, etenkin jos lähtee vielä takamaastoihin. Viikonloppuisin ja juhlapyhien aikoihin ainakin enemmän väkeä. Jenkkien juhlapyhinä porukkaa ajelee myös Seattlesta yms. Muutoin en nyt muista mitään erityistä aikaa jota olisin välttänyt, lumipäivinä kannattaa olla ajoissa hisseillä Wink

teha
Käyttäjän teha kuva

Vaihteeksi Whistlerissä vkot 9 & 10 elki 23.2-7.3.2019, minkä jälkeen lyhyt city retki Vancouverissa 7-10.3.2019.

Historiallisen suuri hissiinvestointi oli paikoillaan ja hissit kiilsi uutuuttaan, mutta Blackcomb Gondolan myötä pois jäänyt Express tuolien aikainen ”tuolin pakkovaihto” on tuonut mukanaan jonotusdilemman väliasemalle. Jos haluat hiihtää yläosan melleviä rinteitä, on takaisin yläasemalle paaseminen moninverroin vaivalloisempaa, kun väki matkustaa ”suoraan” ylös ala-asemalta lähtien ja 10 hlön gondolit pyritään täyttämään ala-asemalla mahdollisimman täyteen ”turhan” seisoskelun välttämiseksi.

Muutoin edelleen sai ihmetellä perinteistä jonotus-”ongelmaa”, jota ei käytännössä ole kuin lauantaisin, jolloin väkeä tulee Vancouverista laskemaan. Toki myös omien rinnemenojen ”suunnittelemisella” voi välttää massat, jos niin vain viitsii tehdä. Tästä passeli esimerkki oli hiihtää uuden Catskinner Expressin mäkiä. Kyseinen alue nimittäin oli tähän saakka jäänyt tyystin hiihtämättä siinä olleen lähes 40 vuoden ikään ehtineen hitaan 3 hlön hissin vuoksi. Tämä ”uusi” CE oli käytännössä vanha Emerald Express (4 hlön nopea irrottava tuoli Whistlerin puolelta) ja Emerald Express taas oli vaihdettu täysin uuteen 6 hlön irrottavaan tuoliin, jossa oli ”uudet” jalkoväliin tulevat entistä turvallisemmat jalkatuet. Suksiväelle homma toimii, mutta Family Zonella olevan parkkialueen ”heavy userit” eli lautailijat olivat ehkä hieman toista mieltä, mutta jonot loistivat poissaolollaan tai ehtivät enintään mitättömän kokoisiksi.

Chic Pea ravintolasta sai Local Epic Passilla sopivasti alennusta, mutta vasta iltapäivän (10% off after 2 pm) puolella. Jos siis etuja haluaa käyttää hyväkseen, kannattaa tutustua ehtoihin, ettei harmi murenna muuten hyvin sujunutta hiihtopäivää. Sama kuvio myös Rounhouse Lodgessa, Raven’s Nestissä (Big Redin ala-asema/Creekside Gondolan yläasema) ja Ollie’sissa (Olympic Chairin alue). Blackcombin puolella Rendezvousissa ja Clacier Creekissä samat edut.

IcelandAirilla lenneltiin Reykjavikin kautta Vancouveriin, mutta sukset meni jostain kumman syystä Frankfurtiin. No ensimmäinen päivä meni reissaamisesta palautuessa ja vuokra-auton palauttamiseen sekä hissilippujen lunastamiseen.

Aviksen kuvio oli mainio, koska lennon klo 17.00 saapumisen myötä oli epävarmaa, ehtisikö SkyLynxin viimeiseen bussiin, joka lähtee 18.00 tasan. Suksihärdellin myötä olisimmekin myöhästyneet bussista, mikä olisi tehnyt alusta kurjan, kun olisi pitänyt vielä julkisilla ahkeroida itsensä johonkin hotellimajoitukseen yöksi ja sitten taas aamusta palata takaisin kentälle. Mutta AVIS tarjoaa mahdollisuutta jättää auto Whistlerissä Cascade Lodgen pihaan, sillä toimisto on heti respan vieressä. Näin menomatka omalla autolla ei lopulta maksanut ~50 € enempää ja samalla poistui bussista myöhästymisriski – toki aikaero ja lentokoneessa nukkuminen tuntui ajaessa, mutta samoin tehtiin viime kerrallakin, sillä erotuksella, että auto pidettiin koko reissun aika ja siitä joutui siis maksamaan hieman enemmän.

Hissilippuja haettaessa hauska TWIST oli osua Anna-Marin tiskille. Nimilätkässä luki nimen lisäksi Kalajoki, FIN ja oli ehkä vaivattomin lippujen haku ikinä, kun noinkin kaukana kotoa homma hoitui ns. ”ensimmäisellä” kotimaisella. Luurin näytölle kaivettua sähköpostin vahvistuskoodia kun näytti, niin liput oli kädessä samantien. Hintaa lokakuussa (07.10.2018) hankituille Local Epic Passeille tuli 689 $ / aikuinen ja 369 $ / 7v tyttö. Tällainen tiketti (https://www.epicpass.com/passes/epic-local-pass.aspx) sisälsi kohtuudella mahdollisuuksia kaikkialla, mutta vain 10 pvä Vailissa, Beaver Creekissä ja WhistlerBlackcombissa, mutta se oli oikeastaan juuri passelisti meille, EIKÄ hinta nyt vielä karannut AIVAN taivaisiin (Toki hinta edelleen 609 €, mutta sentään 10 laskupäivää Kaitsun kertoman 6 pvän sijaan).

Itse laskin, että turistipäivän 24.2 lisäksi ehdin olemaan mäessä tuon 10 pvä, joten enemmän kuin tyytyväinen tälläkin kertaa, vaikka viimeksi liput olikin huomattavasti edullisemmat, mutta silloin WhistlerBlackcomb oli vielä oma itsensä, eikä VAIL RESORTSin omistama keskus, minkä päätökset tehdään jossain aivan muualla kuin paikanpäällä – ainakin hissilippuhinnoissa.

Mutta niin tai näin, kyllä siellä edelleen on sellaisiakin pätkiä, joita en vieläkään ole ehtinyt laskemaan, joten lienee taas rahan keruun vuoro, että muutaman talven jälkeen pääsee taas seikkailemaan.

Ja rinnekartta ei ”kerro” kaikkea – ”Ski and Snowboard guide to WHISTLER BLACKCOMB Advanced-Expert third edition” kertoo ne loput linjat, joita kavereiden tarinoiden perusteella tulee haeskeltua.. Smile

Pääasia, että on hauskaa.. =)

skijulius

Suosittelen Helmi- ja maaliskuuta lumimäärän puolesta. Laskettelukeskus avautuu yleensä jo ylemmiltä alueiltaan joulukuun alussa ja tammikuu saattaa olla rinteiden ulkopuolella vielä vähälumista. Olen aiemmin kirjoittanut kokemuksistani. Whistlerissä tullut nautittua yhteensä nelisen kuukautta viimeisen 20 vuoden aikana. Alue on kompakti, palvelurikas ja erinomaisen toimiva kaikentasoisille laskijoille. Ravintolatoiminta nykyään turhan keksittynyt päätoimijoille. Suosittelen jokatapauksessa. Sisämaastakin löytyy useita hyviä hiihtokeskuksia, joissa yleensä kuivempaa, kylmempää, enemmän tilaa ja rauhallisempaa laskea. Hintataso on lippujen puolesta Sveitsin tasoa ja yli. Harrastaminen ja puitteet maksaa.